Meniu

Gazipasa - spre Gazipasa

Gazipasa

  • Informații generale

    Limba oficială Turcă
    Ora locală: UTC +3
    Valută: Lira turcească (TRY)

  • Orașul vechi

    Ruinele așezării Selinus se află la aproximativ 3,5 kilometri depărtare de actualul oraș. Vizita la ruine este gratuită, dar va fi o aventură să vă plimbați printre acestea.

  • La cumpărături în bazar

    Dacă vreți să aflați cum arată un bazar turcesc adevărat, vă recomandăm să îl vizitați lunea sau vinerea. În fiecare luni se organizează un târg de materiale textile, iar vinerea, cel de fructe și legume.

  • În drumeție

    Orașul se află la poalele munților Taurus, care se întind pe o distanță de 1500 de kilometri în inima uscatului. Dacă sunteți iubitori de munte, Gazipașa este locul în care se organizează o mulțime de drumeții, de dificultate variată.

De ce merită să vizitați Gazipaşa

Locul actualului oraș Gazipașa a adăpostit în vremuri antice colonia Selinus, unde a fost omorât împăratul Traian. Cele mai vechi indicii spun că așezarea exista deja în anul 2000 î.e.n., dar ținând cont de solurile ideale pentru cultivarea plantelor, se crede că ținutul era locuit cu mult înainte.

Gazipașa făcea parte din ruta comercială către Cipru, iar la începutul secolului 2 î.e.n., a fost cucerit de romani.

Dovezi ale acestei perioade pot fi văzute prin monumentele interesante – o parte dintr-un apeduct și un mormânt simbolic în memoria împăratului Traian. În apropiere, veți putea observa două băi romane bine îngrijite, și o agora. O mică parte din descoperirile arheologice din regiune pot fi găsite în Muzeul din Alanyi.

Gazipașa a devenit o destinație de vacanță odată cu deschiderea aeroportului, în 2011. Totuși, zona se bazează în continuare pe cultivarea plantelor, în special a citricelor și a bananelor. De asemenea, veți fi surprinși să aflați că inclusiv însorita Turcie are nevoie de sere – acolo se cultivă căpșunele.

De neratat în Gazipașa este și vizita în portul orașului, unde puteți admira o suită de bărci cu motor sau vâsle. Iar dacă vremea este favorabilă, puteți să vă opriți pe una dintre plajele din apropiere, și să vă relaxați la soare admirând munții din depărtare, ori să vă rezervați o vizită în cavernele subacvatice.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Gazipasa pe eSky.md?

Pe eSky.md adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Gazipasa pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.md, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Gazipasa, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.md vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Gazipasa?

Pe eSky.md ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Gazipasa atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Gazipasa

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Gazipasa!

Alegeți hotel în Gazipasa