Meniu

Căutați bilete de avion spre Turku

Turku

 • Informații generale

  Limba oficială Finlandeză, Suedeză
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Åbo Akademi

  Prima universitate din Turku a fost ridicată în 1640 de către regina suedeză Christina a Casei de Vasa, la acea vreme doar o copilă de 14 ani. Suedeza este limba oficială în universitate. 

 • Orașul negustoriei

  Încă de la începuturi, Turku s-a evidențiat ca centru comercial, chiar denumirea indicând îndeletnicirea de bază a locuitorilor regiunii: provine de la cuvântul cu origini vechi rusești „tǔrgǔ”, care se traduce prin piață.

 • Să mergem la cumpărături!

  Vizitați Turku Kauppahalli din centrul orașului. Aceasta este o piață de unde puteți procura pește proaspăt, fructe sau legume, dar și suveniruri din zonă. 

Cel mai vechi oraș finlandez: Turku

Dacă vreți să descoperiți țările nordice, vă recomandăm un city break în Turku! Al doilea oraș ca mărime și cel mai vechi oraș din Finlanda, Turku a fost populat încă din Epoca Bronzului și a fost capitala țării din Evul Mediu până în 1812, fiind un important oraș-port.

Pe lista locurilor de vizitat în vacanță, treceți pe listă Muzeul Luostarinmäki Handicrafts. În 1827, aproape întregul oraș a fost ars din temelii, singurul cartier care a supraviețuit fiind Luostarinmäki, situat pe o colină. Astăzi acesta este un complex de 18 clădiri: oficiul poștal, grajdurile, moara de bumbac, brutăria și câteva locuințe vechi, în timp ce lângă râu, pe strada Läntinen Rantakatu, veți regăsi o farmacie din secolul 19, aprovizionată cu remedii din acele vremuri. 

Dacă plecați cu copiii, atunci este musai să vizitați Naantali de pe insula Kailo, unde se află parcul de distracții The World of Moomins. Parcul este o copie fidelă a unui sat în care au trăit personajele de poveste ale lui Tove Jansson. Micuții se vor întâlni aici cu Snork Maiden, vor cânta la muzicuță cu Snufkin sau vor avea un rendez vous cu Little MY. Micuții vor fi cu siguranță fericiți să se joace și cu Stinky. 

Un city break plin de romantism include o cină romantică la unul din restaurantele situate la bordul vapoarelor ancorate pe malul râului Aura. Acestea nu vor porni motoarele deoarece sunt prea mari pentru a putea trece pe sub podurile din apropiere, însă experiența va fi una de neuitat. 

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Turku pe eSky.md?

Pe eSky.md adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Turku pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.md, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Turku, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.md vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Turku?

Pe eSky.md ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Turku atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Turku

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Turku

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Turku!

Alegeți hotel în Turku