Meniu

Chişinău Iași - Căutați bilete de avion

Iași

 • Informații generale

  Limba oficială Română
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leu (RON)

 • Hotelul lui Eiffel

  Hotelul Grand Traian este printre cele mai impresionante din oraș – proiectat de Gustave Eiffel, creatorul Turnului faimos cu același nume din Paris.

 • Poliția în luptă cu... diavolul

  Credința că spiritele rele chiar există este pregnantă aici și afectează chiar și autoritățile publice. În 2006, o secție de poliție din Iași a chemat un preot ortodox să oficieze un ritual de exorcizare.

 • Noaptea la Cafenea

  Cel mai cunoscut club de noapte, Cafeneaua Piața Unirii, se află în partea de nord a orașului. De explorat – chiar și localnicii laudă atmosfera și energia locului.

De ce merită să vizitați Iași?

Pentru o experiență folclorică autentică, trebuie să vizitați Iașiul într-un city break pe 14 octombrie. Atunci se celebrează Sfânta Parascheva, protectoarea Catedralei Metropolitane. Conform obiceiurilor, țiganii se strecoară de peste tot prin oraș și împart mâncare trecătorilor. Străzile abundă de standuri cu suveniruri.
Cele mai frumoase monumente ale orașului pot fi vizitate în timpul unui tur cu bicicleta (Rolandia organizează astfel de tururi, însă ele trebuie programate și comunicate ghidului în avans).
Pe Bulevardul Carol I găsiți Parcul Copou, cea mai veche grădină publică din România. Ridicată în anul 1834, poartă amprenta grădinilor franțuzești (cu sculpturi, fântâni și copaci umbroși sub care vă puteți adăposti de agitația orașului).
Un city break nu este complet dacă nu încercați mâncarea locală:  mămăliga, budinca din porumb măcinat fin (mălai), servită cu brânză, smântână, sos de usturoi (mujdei) sau ouă prăjite. Acest fel de mâncare este servit la restaurante precum Oscar (Strada Lascăr Catargiu) sau Bolta Rece (Strada Rece). Mămăliga merge perfect și cu sarmalele (un amestec de carne, orez, ciuperci și grăsime înfășurat în frunze de viță de vie). 
Dacă vreți să admirați orașul de sus, rezervați o masă la Restaurantul Panoramic de la etajul 13 al Hotelului Unirea - edificiul oferă o priveliște magnifică asupra Iașiului.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Chișinău spre Iași pe eSky.md?

Pe eSky.md adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Chișinău spre Iași pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.md, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Chișinău spre Iași, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.md vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Chișinău spre Iași?

Pe eSky.md ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Chișinău spre Iași atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

Chişinău Iași

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Chişinău - Iași

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Iași!

Alegeți hotel în Iași