Meniu

Air Moldova. Rezervaţi bilete de avion

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Air Moldova

Tariful pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Air Moldova zboruri?

Orarul de zbor al Air Moldova acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Air Moldova?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Air Moldova cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Air Moldova. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Air Moldova?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Air Moldova

Air Moldova

Compania a fost fondată pe 12 ianuarie 1993 şi este ȋn prezent cea mai importantă companie aeriană de pe piaţa din Republica Moldova, gestionând aproximativ 50% din fluxul aerian de pasageri. În 2004 a devenit membru IATA şi a primit codul IATA: 9U. Air Moldova oferă două clase – Econom şi Business – și curse directe spre mai mai multe oraşe din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. Printre cele mai populare destinaţii se numără Bucureşti, Paris, Roma, Milano, Veneţia, Verona, Bologna, Torino, Londra, Frankfurt, Dublin, Istanbul, Lisabona, Larnaca, Praga, Hurghada şi Tel-Aviv. În plus, operează zboruri sezoniere către Antalya, Heraklion, Tivat și Sharm el-Sheih.

Air Moldova bilete de avion - zboruri

Aeronavele Air Moldova oferă zboruri către mai mult de 25 de destinaţii de pe bătrânul continent, Asia şi Orientul Mijlociu. Toate zborurile din Republica Moldova sunt operate pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Din Capitala Moldovei puteţi zbura către Germania, Franţa, Italia, Irlanda, Anglia, Portugalia, Cipru, Polonia, Cehia, Muntenegru, precum şi Turcia, Rusia, Israel sau Egipt. La Air Moldova găsiţi bilete de avion Chisinau – Londra, Dublin – Chişinău, Chişinău – Frankfurt, Chişinău – Roma sau chiar şi oferte spre Moscova, ca să numim doar câteva dintre rute. La destinațiile oferite permanent se adaugă şi cursele sezoniere spre staţiuni populare precum Antalya, Sharm-el Sheikh, Tivat sau Heraklion.

Air Moldova check-in online

Procedura de check in online Air Moldova este disponibilă pentru pasageri cu 24 de ore ȋnainte de ora programată a decolării şi se ȋnchide cu 2 ore ȋnainte de zbor. În prezent puteți obţine cartea de ȋmbarcare doar la aeroport şi după ce angajaţii Air Moldova de la ghişeele de ȋnregistrare verifică actele necesare pentru călătorie. Ghişeele de ȋnregistrare se ȋnchid cu 60 de minute ȋnainte de ora decolării. Din acest motiv, vă recomandăm prezenţa la aeroport cu cel puţin 3 ore ȋnainte de plecare. Astfel veţi avea timp suficient să vă ȋnregistraţi, să efectuaţi check-in-ul dacă nu l-aţi efectuat deja şi să vă ȋnregistraţi bagajele de cală dacă este cazul. În plus, atât ghişeele de ȋnregistrare, cât şi autorităţile de frontieră vor avea nevoie de timp pentru a vă verifica documentele de călătorie.

Air Moldova bagaje

La fel ca alte companii aeriene, Air Moldova are două categorii de bagaje: bagaj de mână şi bagaj de cală. La bordul avionului este permis doar bagajul de mână şi trebuie plasat ȋn compartimentul de deasupra capului sau sub scaunul din faţă. Pasagerilor le este permis doar un bagaj de mână şi un articol personal (o poşetă sau o servietă mică). Dimensiunile maxime ale bagajului de mână sunt 50 X 40 X 25 cm (115 cm ȋn total), incluzând mânerele, roţile şi buzunarele laterale, şi nu poate depăși greutatea de 8 kg. În cazul ȋn care călătoriţi cu copii sub 2 ani, puteţi lua cu dumneavoastră ȋn avion adiţional alimente necesare pentru bebeluş pe durata călătoriei. Căruciorul montabil sau scaunul cu rotile este permis, dar trebuie să ȋl predaţi la cală. Puteţi lua ȋn avion instrumente muzicale mici (trompetă, vioară), dar acestea vor fi considerate bagajul dumneavoastră de mână.

Bagajul de cală poate avea dimensiunile maxime totale de 203 cm şi greutatea maximă acceptată de 23 kg sau 32 kg ȋn funcţie de clasă şi planul tarifar. Se interzice transportarea lichidelor ȋn recipiente mai mari de 100 ml ȋn bagajul de mână.

Air Moldova clase tarifare

Orice rezervare la Air Moldova are două opţiuni: Air Moldova Clasa Econom şi Air Moldova Clasa Business.

Printre beneficiile pasagerilor care aleg Clasa Econom se numără ȋnregistrarea gratuită (cu până la 3 ore ȋnainte de zbor, dar nu mai târziu de 60 de minute ȋnainte de ora programată a zborului), efectuarea check-in-ului online, dreptul la un bagaj de mână de până la 8 kg şi cu dimensiunea maximă de 115 cm (50x40x25 cm), băuturi calde la bordul aeronavei, gustări reci (sandviş), posibilitatea de a solicita perne şi pături şi de a achiziţiona produse de duty free la preţuri speciale.

Pasagerii care aleg Clasa Business pot folosi gratuit spaţiul Business Lounge din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău şi acelaşi tip de spaţiu ȋn aeroportul de ȋntoarcere, dacă acesta există. La Business Lounge există WI-FI, TV Hi-Fi, bufet suedez şi un spaţiu special pentru fumători. Pasagerii de la Clasa Business sunt transportaţi cu automobilul din salonul Business Lounge la aeronavă, se ȋmbarcă ultimii, iar după aterizare pleacă primii.  La bordul avionului au la dispoziţie fotolii, un meniu diversificat de mâncăruri şi băuturi (inclusiv vegetarian), ziare, precum şi opţiunea de a schimba gratuit data zborului. Pasagerii la Clasa Business au dreptul la două bagaje de mână (8 kg + 4 kg) şi două bagaje de cală (cu greutate maximă de 23 kg, respectiv dimensiunea maximă de 158 cm fiecare). Clasa Business este disponibilă doar pentru anumite destinaţii.

Flota Air Moldova

Operatorul dispune de 5 aeronave. Din flota Air Moldova fac parte două aeronave A321 cu câte 220 de locuri fiecare, două aeronave A319 cu câte 144-150 de locuri fiecare şi 1 aeronavă A320 cu 162 de locuri. Atât avionul Air Moldova A321, cât şi avionul Air Moldova A320 au disponibilă Clasa Business. Aeronava A319 are doar Clasa Econom.

Aeroportul principal Air Moldova

Air Moldova Airlines are sediul pe Aeroportul Internaţional Chișinău, aflat la 13 km de capitala Republicii Moldova. La aeroport există birouri de ȋnchirieri auto, Business Lounge, parcare, teren de joacă pentru copii, camere speciale pentru mame, wi-fi gratuit, magazin duty free, punct medical, farmacii, bancomate, bănci, baruri şi restaurante, servicii de asigurări, spaţiu pentru depozitarea bagajelor, precum și alte servicii (VIP).

Air Moldova servicii opționale

Compania aeriana Air Moldova poate oferi asistenţă ȋn cazul persoanelor cu mobilitate redusă (transport ȋn scaunul cu rotile), a copiilor şi sugarilor, a minorilor care zboară neȋnsoţiţi şi serviciul de transport al animalelor de companie (conform regulilor din ţara de destinaţie şi numai dacă animalele au toate documentele necesare).