Meniu

Air Italy

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Air Italy

Tariful pentru 1 adult, dus-întors

Air Italy

Meridiana, ce a funcționat în trecut și sub numele de Meridiana fly, este o companie aeriană privată italiană cu sediul central în Aeroportul Costa Smeralda din Olbia. Compania a fost înființată în anul 1963 ca Alisarda, începând activitatea în 1964. Ea operează zboruri de pasageri, inclusiv de tip charter cu 21 de aeronave, către peste 50 de destinații naționale, europene și intercontinentale din câteva baze italiene. Unele dintre zborurile sale sunt operate tot sub numele său de către Air Italy. Începând din decembrie 2014, Meridiana a încheiat parteneriate de tip codeshare cu Air Malta, Iberia și S7 Airlines.

Bagaje

Fiecărui pasager îi este permis doar un bagaj de mână cu dimensiunea maximă de 55 x 40 x 20 cm sau greutate de până în 8 kg. Pe lângă acesta, este permisă o geantă suplimentară, servietă, borsetă sau geantă de laptop. Dacă spațiul nu permite, anumite bagaje pot fi plasate în cala avionului. Bagajele de cală pot avea dimensiuni cumulate de până la 160 de cm (înalțime+lungime+lățime) și o greutate maximă de 30 de kg. Toate piesele trebuie etichetate cu numele pasagerului și adresa.

Clase tarifare

Clasa Economy este singura disponibilă pentru zborurile naționale și pentru zborurile internaționale pe rute medii către insulele grecești, Baleare, Canare, Moldova, Egipt și Israel. Pasagerii zborurilor naționale primesc o selecție de băuturi calde și reci. Toți pasagerii clasei Economy pe curse cu durată medie primesc o gustare și mic dejun sau o masă rece consistentă, iar pe cursele lungi de peste 5h 30 min se oferă o masă caldă. Zborurile internaționale medii către celelate destinații europene și zborurile pe rute lungi dispun atât de clasa Economy, cât și de cea Business. Pentru zborurile europene cu durată medie sunt disponibile 12 locuri la clasa Business (Electa). Aceasta oferă.
Citiți mai mult

Check-in online

Check—in-ul online este valabil doar pentru zborurile Meridiana și Air Italy cu plecare din Bologna, Cagliari, Catania, Florența, Londra, Milano Linate/Malpensa, Napoli, Olbia, Roma, Torino și Verona. Acesta se poate realiza în intervalul de 7 zile - 2 ore înaintea zborului. Odată cu realizarea acestuia se poate selecta în mod gratuit unul dintre locurile Standard și apoi printa cartea de îmbarcare pentru prezentarea la aeroport. Pentu selectarea unui loc la subclasa Economy Comfort trebuie plătită o taxă suplimentară și abia apoi se poate realiza check-in-ul online.

Flotă

Flota companiei Meridiana însumează 21 de aeronave, 2 de tip Boeing 737-300, 3 Boeing 737-700, 3- Boeing 737-800, 3-Boeing 767-300ER, 1- Boeing 767-200ER, 2-Boeing 767-300ER și 10 - McDonnell Douglas MD-82.

Hub

Așa cum sugerează și numele, aeroportul se află pe Coasta de Smarald din Sardinia și oferă numeroase destinații europene cu plecări din terminalul aeroportului Olbia. Pentru îmbarcare aeroportul dispune de 5 porți. Pe lângă acestea, el oferă și numeroase restaurante și baruri, ATM-uri, posibilitatea închirierii auto la alegere dintre 16 companii, zone cu Wi-fi gratuit și un centru pentru conferințe, întâlniri și afaceri. Aeroportul beneficiază și de locuri amenajate pentru îngrijirea bebelușilor, lounge VIP, loc pentru păstrarea bagajelor sau serviciu de ”Lost & Found”. Pasagerii pot cumpăra în cadrul aeroportului suveniruri și cadouri pentru cei dragi de la magazinele sau buticurile Corte.
Citiți mai mult

Mese

Mesele oferite de compania aeriană diferă în funcție de durata zborurilor internaționale. Pentru zborurile de lungime medie se oferă gustări delicioase și mese reci acompaniate de o selecție de vinuri fine și o varietate de alte băuturi alcoolice și non-alcolice. Pentru zborurile de cursă lungă se servește o masă principală și o gustare sau un mic dejun, în funcție de ora de plecare. Masa cuprinde aperitive, două feluri de mâncare și băuturi (cafea, ceai, infuzii, băuturi răcoritoare, sucuri, băuturi alcoolice). Selecția de vinuri vine din regiuni renumite pentru podgoriile lor - Bisol, Astoria sau Marchesi de’ Frescobaldi.

Servicii opționale

Printre serviciile suplimentare disponibile, se numără posibilitatea pasagerilor clasei Economy de a achiziționa un loc preferat în prealabil, contra unei taxe, beneficiind de loc suplimentar pentru picioare datorită localizării speciale în cadrul avionului. El Al pune la dispoziția cliențior săi posibilitatea aderării la Matmid Club. Acesta le furnizează beneficii exclusive prin acumularea de puncte ce permit accesarea opțiunilor superioare de călătorie și beneficii complexe ce contribuie la o experiență viitoare de zbor mai plăcută.