Meniu

Olympic Air

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Olympic Air

Tariful pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Olympic Air zboruri?

Orarul de zbor al Olympic Air acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Olympic Air?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Olympic Air cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Olympic Air. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Olympic Air?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Olympic Air

Olympic Air

Olympic Air este o companie regională, o subsidiară a companiei grecești Aegean Airlines, formată inițial din privatizarea fostei companii nationale grecești Olympic Airlines, fostă Olympic Airways din 1957 până la începutul secolului al 21-lea. Compania și-a început complet activitatea la 1 octombrie 2009. Principalul hub este la Aeroportul Internațional din Atena, iar cel secundar este la Aeroportul Internațional din Rodos. Din 2014 Olympic Air și-a unit forțele cu compania grecească Aegean Airlines pentru a dezvolta rețeaua de rute atât pe teritoriul Greciei cât și în străinătate, permițând accesul până și pe cele mai îndepărtate insule. Astfel, compania ajunge câtre 100 de destinații internaționale și 34 de aeroporturi grecești, iar prin rețeaua Star Alliance rețeaua este chiar mai extinsă. Numărul de zboruri zilnice ajunge la 60, către aproximativ 18 destinații. Pe teritoriul Greciei, compania operează zboruri din/către Atena din/către Astypalea, Zakynthos, Leros, Milos, Naxos, Paros, Syros, Kalymnos, Kythira, Ikaria, Skiathos, Karpathos iar din/către Rodos către Karpathos, Kasos, Sitia, Kos, Kalymnos, Leros, Astypalea și Kastelorizo.

Bagaje

Pentru adulți și copii (2-12 ani) se permite un singur bagaj de mână cu dimensiuni de 55x40x23 cm și o greutate de 8 kg. Pentru infanți, bagajul este de maximum 6 kg și aceeași dimensiune. La bordul aparatelor DH8 -100 și DH8 -400 ce au doar clasa Economy, adulții, copiii (2-12 ani) și infanții (0-2 ani) – 1 piesă de bagaj de 23 kg și o dimensiune totală de 158 de cm. La bordul aeronavelor A320/A321, există mai multe clase: Go Light(disponibilă pentru zboruri scurte) – nu include decât bagajul de mână Flex – 1 piesă de până la 23 kg Business – 2 piese de până la 32 kg fiecare Pentru membrii Gold se mai adaugă încă o piesă cu aceleași dimensiuni.

Clase tarifare

Olympic Air oferă două clase tarifare principale: Economy și Business, fiecare cu propriile subclase. La clasa Economy se oferă bilete GoLight la prețuri mai scăzute, iar în cadrul biletelor Flex se oferă o mai mare flexibilitate a planurilor de călătorie ce permite modificarea biletului ori de câte ori se dorește fără a se plăti o taxă suplimentară (cu excepția situațiilor când există diferențe de tarif). Prețurile acestor bilete sunt însă relativ mai ridicate La clasa Business se poate beneficia de avantaje unice atât înaintea zborului, cât și pe parcursul acestuia. Clasa oferă posibilitatea de a lua 2 piese de bagaj de mână (de 8kg, respectiv 5kg), 2 bagaje de cală de 32 kg fiecare..
Citiți mai mult

Check-in online

Check-in-ul online se poate realiza cu maxim 48 de ore și minim 30 de minute înaintea zborului programat. Acesta se realizează prin simpla confirmare a prezenței la bordul avionului, selectarea locurilor și imprimarea cărții de îmbarcare. Pentru a putea realiza acest check-in este nevoie de un bilet electronic pentru un zbor operat de Olympic Air și de bagaj ce nu trebuie înregistrat (excepție făcând pasagerii care pleacă din aeroportul din Atena). Check-in-ul online este disponibil pentru toate rutele domestice și internaționale. Pentru zborurile de tip code share este nevoie să se verifice condițiile fiecărei companii.

Flotă

Este formată din 4 aparate de tip Bombardier Dash-100, cu 37 de scaune fiecare. Aeronava este potrivită pentru a fi folosită pe aeroporturi domestice cu piste scurte precum aeroporturile din Milos, Paros, Naxos și Kastelorizo. Aeronava Q 400 NextGen este una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic și cea mai mare, rapidă și silențioasă din lume. Aeronava Q400 NextGen respectă și standardele noi de mediu, reducând emisiile de carbon datorită arderii mai scăzute de combustibil, chiar mai scăzută per pasager decât în cazul unei mașini obișnuite. Compania deține 10 astfel de aparate, cu o capacitate de 78 de pasageri.

Hub

Aeroportul International Eleftherios Venizelos din Atena (codul aeroportului ATH) este al 27-lea aeroport din Europa ca număr de pasageri ce îl vizitează și este situat la 27 de km de capitala Greciei, Atena. Aeroportul gazduiește peste 65 de linii aeriene care sunt folosite de peste 15 milioane de călători, fiind și un nod de legătura important între Asia, Orientul Mijlociu și Europa. Acesta a fost extins și îmbunătățit pentru Jocurile Olimpice din 2004. Este format dintr-un singur terminal care este împărțit în două zone A și B, la care se adaugă un terminal din care se operează zboruri charter. Acesta are ca legatură către centrul orașului linia 3 de metrou care face 35 de minute pentru.
Citiți mai mult

Mese

Pe parcursul zborului, la bordul aeronavelor Olympic Air se oferă sucuri, apă, croissante, alune sau bomboane. La clasa Economy se oferă după decolare un serviciu de băuturi, după care urmează servirea mesei la care se dispune de trei variante. După aceasta urmează serviciul pentru cafea și alte băuturi (inclusiv vin sau bere). La clasa Business se oferă băuturi înaintea zborului (șampanie, suc de portocale sau apă). Înainte de servirea aperitivului se aduc prosoape calde, apoi se comandă băuturile. După masă se oferă și cafea sau lichior, iar pentru zborurile lungi se oferă o jumătate de sticlă de șampanie la cerere.

Servicii opționale

Lounge-urile oferite în cadrul aeroporturilor oferă un spațiu relaxant și confortabil pasagerilor, unde aceștia își pot petrece timpul înainte de zbor, echipate cu zone speciale pentru lucru sau apeluri telefonice. În cadrul acestora se oferă gustări, băuturi, ziare și reviste în mod gratuit precum și asistență permanentă. Pasagerii Bizz&Class au posibilitatea de a a comanda cu maxim 48 de ore în avans unul dintre cele 6 meniuri à la carte speciale: \"Let's take a fresh start\", \"Looks like a hot day\", \"Say cheeeeese\", \"I want it cool and Belgian\", \"Bring me the world\" și \"Belgium is hot\". Brussels Airlines este integrat în programul Miles&More, cel mai utilizat program de loializare, în.
Citiți mai mult