Meniu

Tarom

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Tarom

Tariful pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Tarom zboruri?

Orarul de zbor al Tarom acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Tarom?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Tarom cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Tarom. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Tarom?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Tarom

Tarom

TAROM - Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Compania naţională operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share. Transportatorul României deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 24 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi al Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene din 2000. Compania TAROM este o companie modernă şi orientată către viitor, care protejează mediul implementând proceduri inovative pentru reducerea emisiilor de CO2. În 25 iunie 2010, TAROM a aderat la SkyTeam, alianţă aeriană globală, ce oferă pasagerilor membrilor săi acces la o reţea lărgită de destinaţii, mai multe frecvenţe şi conexiuni. Înscriindu-se în programul de fidelizare SkyTeam, pasagerii pot acumula şi utiliza mile, efectuând zboruri cu oricare dintre companiile membre.

Bagaje

Bagajul mic este inclus în tariful biletului. Greutatea maximă a bagajului este de 10 kg, iar dimeniunile maxime ale bagajului trebuie să se încadreze în 55x35x25cm. Bagajul de cală trebuie să aibă are o greutate de cel mult 23 de kilograme, iar suma maximă admisă a dimensiunilor acesteia (înălţime + lăţime + lungime) este de 158 de centimetri. Numărul maxim de piese acceptate per pasager variază în funcţie de aeronava TAROM cu care este operat zborul respectiv astfel: • maxim 3 piese per pasager în cazul aeronavelor de tip ATR 42/72 • maxim 10 piese per pasager în cazul aeronavelor de tip Boeing 737 şi Airbus.

Clase tarifare

TAROM oferă 2 clase de servicii pasagerilor săi: Clasa Economy și Clasa Business.

Check-in online

Serviciul online de check-in implică economisirea de timp la aeroport și opțiunea de alegere a locului preferat în avion. Serviciul este disponibil gratuit tuturor pasagerilor care se află în posesia unui bilet electronic valid, pe unul din zborurile operate de avioanele companiei sau pe cele realizate în cooperare cu liniile aeriene partenere - AIR FRANCE, KLM şi AIR EUROPA şi operate cu aeronavele acestora. Excepţii - Formalităţile de check-in pentru următoarele categorii de pasageri se pot efectua numai la aeroport: • pasageri care călătoresc însoţiţi de un copil în vârstă de până la 2 ani şi/sau coşul pentru copii; • minori neînsoţiţi; • pasageri însoţiţi de animale de companie.
Citiți mai mult

Flotă

În 1992 TAROM a demarat un proces intensiv de modernizare a flotei și începând cu anul 1998, flota TAROM s-a îmbogăţit cu şapte aeronave ATR 42-500 pentru curse interne şi regionale, precum şi cu alte 4 aeronave BOEING 737. TAROM operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din 24 aeronave: 1 aeronavă BOEING B737-800, 4 aeronave BOEING 737-700, 4 aeronave BOEING 737-300, 4 aeronave AIRBUS A318-111, 7 aeronave ATR 42-500, 2 aeronave ATR 72-500, 2 aeronave AIRBUS A310-325.

Hub

Aeroportul Internațional Henri Coandă (IATA: OTP, ICAO: LROP) este cel mai mare aeroport din România. Aeroportul Henri Coandă este situat în afara zonei urbane a Bucureștiului, în orașul Otopeni, județul Ilfov. În anul 2013 pe Aeroportul Henri Coandă au tranzitat 7.643.467 de pasageri. Numele aeroportului a fost schimbat în mai 2004, până atunci el numindu-se Aeroportul Internațional Otopeni.

Mese

Meniurile TAROM sunt preparate luând în calcul atât destinaţia către care se îndreaptă pasagerii - mâncarea fiind adaptată la cultura şi obiceiurile culinare ale celor care călătoresc, cât şi timpul petrecut la bord. Pe zborurile scurte, precum cele care deservesc destinaţiile interne, sunt preferate gustările, în timp ce pentru cursele lungi, meniurile sunt gândite pentru a aduce un aport mai mare de calorii. Meniurile conţin vită, somon, curcan sau pui, selecţia fiind realizată în funcţie de durata zborului. La clasa Business, cât şi la clasa Economic, pasagerii TAROM sunt invitaţi să aleagă dintr-un sortiment de vinuri atent selecţionate. În plus, cei care călătoresc la clasa Business,.
Citiți mai mult

Servicii opționale

Mese speciale se pot comanda pe toate rutele către și din Europa, Orientul Mijlociu și America de Sud, însă aceste mese trebuie comandate cu cel puțin 24 de ore înaintea zborului. De asemenea, se poate opta pentru achiziționarea unor locuri speciale, la alegere, ce se află în capătul locurilor principale și care sunt primele ce sunt ocupate și eliberate, accelerând procesul de îmbarcare/debarcare. Internetul este disponibil după depășirea înălțimii de 3000 m, prin lansarea browserului web și înregistrare. Accesul complet la Internet se realizează prin plata unei taxe în funcție de dispozitivul folosit și de durata zborului.