Meniu

Turkish Airlines

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Turkish Airlines

Tariful pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

✔️ Unde operează Turkish Airlines zboruri?

Orarul de zbor al Turkish Airlines acoperă rute către multe orașe populare. Pentru a verifica disponibilitatea conexiunilor, utilizați motorul de căutare eSky.

✔️ Când puteți achiziționa cele mai ieftine bilete pentru zboruri Turkish Airlines?

Este recomandat să achiziționați biletele pentru zboruri Turkish Airlines cu cât mai mult timp înainte de data călătoriei.

✔️ Ce alte linii aeriene operează pe rute similare?

Există și alte linii aeriene care operează către destinațiile acoperite de Turkish Airlines. Le puteți descoperi în motorul de căutare eSky.

✔️ Pot rezerva și o cameră de hotel împreună cu zborul Turkish Airlines?

Utilizând motorul de căutare eSky, puteți rezerva o cameră de hotel împreună cu biletul de avion în secțiunea Zbor+Hotel. Astfel, nu doar că veți beneficia de cea mai comodă manieră de a rezerva, dar veți și economisi datorită discount-urilor aplicate pentru pachete.

Aflați mai multe despre Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines este compania aeriană națională a Turciei având ca aeroport principal Aeroportul Istanbul Airport. Compania a fost înființată în 1933 și din 2008 este membră a celei mai mari alianțe aviatice – Star Alliance. Compania aeriană a câștigat premiul Skytrax de \"Cea mai bună companie aeriană europeană\" de două ori – în 2011 și 2012. Turkish Airlines are cea mai mare rețea de rute de zbor, plecând dintr-un singur aeroport – Istanbul Airport. Aeroporturile secundare ale companiei sunt Sabiha Gokcen în Istanbul și Ankara Esenboğa Airport. Compania are zboruri către 260 de destinații pe toate continentele.

Bagaje

Bagajul de mână poate avea dimensiunea maximă de 55 x 40 x 23 cm și poate fi compus din 2 piese la clasa Business și 1 piesă la Clasele Economy și Comfort. Greutatea maximă admisă este de 8 kg. Bagajul de cală poate avea dimensiuni cumulate de 158 cm. La Clasa Economy se permite 1 piesă x 20 kg, iar la cea Business 1 piesă x 30 kg pentru zborurile domstice și internaționale și 2 piese x 30 kg pentru zborurile internaționale. La Clasa Comfort, pentru zborurile internaționale există o limită maximă de 1 piesă x 23 kg, iar pentru zborurile intercontinentale 2 piese x 32 kg.

Clase tarifare

Pasagerii Turkish Airlines pot să rezerve bilete la Clasa Economică, Confort și Business. Clasa Economică are spațiu de 78 cm între scaune. Spătarele se pot lăsa pe spate până la 15 cm. Fiecare scaun are încărcătoare pentru laptopuri și alte dispozitive electronice, porturi USB și Internet. Clasa Confort are scaune cu o lățime de 49 de cm, iar între acestea este o distanță de 116 cm. Distanța maximă până la care se poate apleca scaunul este de 22 de cm. Fiecare scaun dispune de loc pentru sprijinirea picioarelor. Monitoarele personale de 10.6” includ și conexiunile la consola centrală pentru transfer media de pe dispozitive precum Ipod-ul sau IPad-ul. Clasa Business oferă locuri ce se.

Citiți mai mult

Check-in online

Pasagerii pot să efectueze check-in-ul online și să își selecteze locul cu cel mult 24 de ore și cel puțin 90 de minute înainte de decolare. Check-in-ul online nu este disponibil pentru zborurile Code share care nu sunt operate de Turkish Airlines. Pasagerii care au primul segment operat de Turkish Airlines și au un zbor de conexiune cu o companie ce are un acord cu aceasta, poate realiza check-in-ul la destinație. Procesul de check-in poate fi realizat la punctul de verificare a bagajelor de cală sau la birourile de ”check-in” online. Birourile se închid cu 60 de minute înainte de decolare în cazul zborurilor internaționale și cu 45 de minute înainte în cazul celor naționale.

Flotă

Flota Turkish Airlines constă în 262 de aeronave: Airbus A319-100 – 14 aeronave A320-200 – 33 aeronave A321-200 – 43 aeronave A330-200 – 16 aeronave A330-300 – 18 aeronave A340-300 – 5 aeronave A310 CARGO – 3 aeronave A330-200F CARGO – 6 aeronave Boeing 737-700 – 10 aeronave Boeing 737-800 – 88 aeronave Boeing 737-900ER – 10 aeronave Boeing 777-300ER – 16 aeronave

Aeroportul Istanbul

Principalul aeroport din Istanbul este situat pe partea europeană, la 35 de km nord-vest de centrul orașului. Construit între anii 2015-2018, în luna aprilie a anului 2019 a preluat rolul de aeroport principal al orașului după fostul aeroport Istanbul-Atatürk, odinioară unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa.

Aeroportul Istanbul este format dintr-un terminal, fiind cea mai mare construcție de acest tip din lume. Terminalul a fost proiectat pentru o capacitate anuală de 90 de milioane de pasageri. Planul de extindere al aeroportului presupune construcția altor terminale care vor conduce până în anul 2030, la o capacitate anuală a aeroportului de 200 de milioane de pasageri.

Mese

Mesele servite la bordul Clasei Economice includ băuturi calde/reci, mic dejun sau mese principale, în funcție de ora de decolare și de durata zborului. Aceasta este selectată cu grijă din bucătăria turcească și cea globală. În cazul zborurilor de lungă durată pasagerii se pot bucura de sandwich-uri și prăjituri. Satisfacerea preferințelor culinare speciale este disponibilă și pentru toate zborurile internaționale. Un meniu special a fost creat pentru pasagerii Clasei Confort. Acesta include ingrediente proaspete precum salată și legume verzi, mese calde, servite în farfurii de porțelan, deserturi, dar și fructe și selecții de brânză. Înaintea aterizării, pasagerilor li se oferă o a doua.

Citiți mai mult

Servicii opționale

Programul Olympic Air de fidelizare se numește Miles+Bonus, ce permite acumularea de mile la zborurile operate de Aegean, Olympic Air sau oricare alt membru Star Alliance. Olympic deține trei lounge-uri la clasa Business – două în Atena și unul în Thessaloniki. Pentru a putea avea acces la lounge-urile \"Melina Merkouri\" și \"Aristotle Onassis\" este nevoie să se dețină un bilet la clasa Business, să se dețină un card de membru Golden în programul Icarus sau să se dețină un card \"Priority Pass\". Lounge-ul Melina Mekouri este deschis 24 de ore/zi. În cadrul zborurilor pe distanțe lungi, cu aparatele A340, toate scaunele au TV încorporat. existând 7 canale video cu filme și scurte documentare.

Citiți mai mult