Meniu

Wizz Air

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Wizz Air

Tariful pentru 1 adult, dus-întors

Arată filtrele

Wizz Air

Compania aeriană Wizz Air a fost înființată în anul 2003 și a început transportul pasagerilor din 19 mai 2004. 19 zile mai devreme Polonia și Ungaria aderau la Uniunea Europeană și astfel se aflau în piața aeriană comună. Wizz Air a transportat 250.000 de pasageri în primele trei luni și jumătate de la începerea activității și a reușit sa aibă 1,4 milioane de pasageri în primul an de activitate devenind a doua companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est după SkyEurope. În prezent, Wizz Air dispune de 20 baze operaționale în regiune: Gdansk, Poznan, Katowice, Varşovia şi Wroclaw în Polonia, Budapesta în Ungaria, Sofia în Bulgaria, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova şi Timişoara în România, Vilnius în Lituania, Riga în Letonia, Kiev în Ucraina, Belgrad în Serbia, Praga în Republica Cehă, Tuzla în Bosnia și Herțegovina şi Kosice din Slovacia, oferind zboruri pe mai mult de 360 de rute.

 

 

Bagaje

Fiecare pasager are dreptul de a transporta: un bagaj de mână (55 X 40 X 23 cm), un bagaj mic (disponibil doar cu Wizz Priority - 40 X 30 X18 cm) și până la 6 bagaje de cală (149 X 119 X 171 cm) cu o greutate maximă de 32 de kg fiecare, dar și o sacoșă cu produse din duty free-ul din aeroport. Opțiunea de bagaj poate fi achiziționată online în momentul rezervării, prin check-in online (cu până la 3 ore înainte de plecare), prin intermediul Serviciu Clienți sau direct la aeroport. Notă: In cazul optării pentru bagaj la aeroport se vor percepe taxe suplimentare mult mai ridicate decât cele percepute la rezervarea online.

Citiți mai mult

Clase tarifare

Fiind o companie aeriană low-cost aceasta oferă doar clasa tarifară economică.

Check-in online

Serviciul de check-in poate fi făcut atât on-line, cât și în aeroport. Check-in-ul online se face  începând cu 30 zile până la 3 ore înaintea orei de zbor.

Începând cu data de 15 august 2017, disponibilitatea check in-ului este bazată pe selectarea locului, după cum urmează:

Dacă ați făcut achiziționat un loc în timpul rezervării: cu 30 de zile înaintea zborului

Dacă nu ați achiziționat un loc: cu 48 de ore înaintea zborului

Pentru zborurile de retur, dacă nu ați achiziționat un loc: cu până la 15 zile înainte de zbor

Citiți mai mult

Flotă

Wizz Air are o flotă tânără compusă dintr-un singur tip de aeronave, respectiv Airbus A320. Toate cele 54 de aeronave sunt propulsate de motoare V-2500 produse de International Aero Engine și sunt echipate cu 180 de scaune confortabile din piele. Aceste noi aparate de zbor ilustrează tehnologii de ultimă oră, ceea ce ajută la menţinerea costului de exploatare la un nivel scăzut.

Hub

Wizz Air este o companie aeriană maghiar-poloneză de tip low-cost axată pe zboruri în Europa cu baza principală la Aeroportul Internațional Ferihegy din Budapesta. Aeroportul Internațional Liszt Ferenc (Ferihegy) este principalul aeroport internațional al Ungariei, situat în apropierea capitalei ungare, Budapesta, la 16 km sud-est de centrul orașului. Aeroportul oferă conexiuni aeriene spre Europa (în principal), dar si spre Asia, Orientul Mijlociu sau America de Nord.

Mese

Fiind o companie cu tarife reduse, Wizz Air nu oferă mese la bord. Pasagerii pot cumpăra răcoritoare și gustări la bord de la Wizz-café sau Wizz – Boutique.

Servicii opționale

Programul de loializare al companiei aeriene este JetPrivilege, ce oferă beneficii în funcție de milele acumulate, oferind posibilitatea accesării unei clase superioare, beneficii îmbunătățite și scutirea plății anumitor taxe.