Meniu

Budapesta Odessa - Căutați bilete de avion

Odessa

 • Informații generale

  Limba oficială Ucraineană
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Hryvnia (UAH)

 • Scările din film

  Facem, evident, referire la cele din filmul lui Sergei Eisenstein (“Vasul de luptă Potemkin”) – plecând de la Bulevardul Preeriei spre partea veche a orașului, aceste scări imense au rămas în istorie, fiind denumite “Scările Potemkin” din 1955.

 • Delfinariul

  Acesta se află pe linia de coastă, în parcul Shevchenko. Deschis pentru public tot anul, acesta vă oferă posibilitatea să asistați la spectacole deosebite cu delfinii, dar și să participați activ la distracție – aveți voie chiar să înotați cu ei! 

 • Oraș multicultural

  Datorită localizării sale strategice, Odessa a fost locuită de-a lungul timpului de ucraineni, ruși, evrei, polonezi, germani și greci – inclusiv oameni celebri au locuit aici (vezi poetul polonez Adam Mickiewicz și poetul rus Alexander Pushkin).

Ce trebuie să știți despre Odessa

Cel mai mare port al Ucrainei este un oraș cu istorie ce se întinde pe secole întregi – cunoscută și ca Perla Mării Negre, orașul se mândrește astăzi cu clădiri elegante, dar și cu faptul că se numără printre cele mai mari centre turistice din regiune. 
Fondată în jurul sec.15 de către tătari, Odessa și-a schimbat statutul național de câteva ori, fiind condusă pe rând de către lituanieni, turci și ruși. Localizarea sa strategică și climatul său deosebit au transformat-o nu doar în centrul de comerț al Rusiei Imperiale, dar și într-un loc minunat în care să trăiești. Vechea putere a orașului ca port cosmopolit și fereastră a Imperiului Rus demonstrează faptul că la începutul sec.20 era printre cele mai importante orașe din țară - după St. Petersburg, Moscova și Varșovia. În sec.19-20 au fost ridicate și o serie de monumente deosebite, printre care Filarmonica, Teatrul Mare de Operă și Balet, Muzeul palat Potocki și Parohia Concepției Imaculate. 
Odessa și-a lăsat numele în cărțile de istorie și pentru alte motive – în timpul revoluției din 1905, a avut loc o grevă la care s-a alăturat și echipajul navei de luptă "Potemkin" . Acest eveniment, dar și oprimarea ulterioară a acestuia, a făcut multe valuri și a fost comemorat în faimosul film al lui Sergei Eisenstein.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri din Budapesta spre Odessa pe eSky.md?

Pe eSky.md adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri din Budapesta spre Odessa pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.md, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri din Budapesta spre Odessa, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.md vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri din Budapesta spre Odessa?

Pe eSky.md ne asigurăm că includem în oferta de zboruri din Budapesta spre Odessa atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi

Budapesta Odessa

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Odessa!

Alegeți hotel în Odessa